Inženjering

Inženjering


Pristupanje EU otvara velike prilike za region Zapadnog Balkana, ali istovremeno kreira velike izazove. Na žalost, veoma je mali procenat iskorišćenja sredstava iz međunarodnih fondova. Danas smo svedoci paradoksa da je stopa iskorišćenja sredstava iz različitih fondova u našem regionu znatno niža nego u ostalim delovima Evrope, a da sa druge strane javni sektor i MSP imaju velike probleme sa likvidnošću.
Vreme u kome živimo nameće neophodnost drugačijeg pristupa, potrebu izgradnje I jačanja kapaciteta. Među našim prioritetima je svakako I podizanje kapaciteta javne uprave I MSP za korišćenje sredstava različitih programa I fondova.
Sredstava koja su dostupna našem regionu svake godine se povećavaju I po nekoliko puta što nudi fantastičnu priliku za finansiranje projekata i poslovnih poduhvata koji će im omogućiti rast i razvoj. Naše privredno društvo ima potrebno znanje I stručnost da pruži pomoć za pravilno stavljanje u funkciju tih sredstava.
Svesni smo činjenice da u toku svog poslovnog rasta i razvoja u obavezi da uzmemo u razmatranje i sve bitne aspekte društvenog okruženja u kome poslujemo. Naše razumevanje društvene odgovornosti nametnulo je stalnu obavezu promovisanja održivog ekonomskog rasta koju ostvarujemo i kroz saradnju sa lokalnom zajednicom i društvom kao celinom kako bismo unapredili životni standard na način koji će imati povoljan uticaj kako na uspeh kompanije tako i na opšti razvoj. Godinama pomažemo institucijama u pripremi I realizaciji projekata.
Smatramo da struktura partnera i izbor renomiranih stručnjaka sa praktičnim iskustvom rada i rukovođenja velikim projektima osigurava da ćemo kombinacijom različitih znanja, iskustava i pogleda ostvariti sienergetski efekat.
Projekti koje zajedničkim snagama realizujemo su ključna komponenta i za uključenje u globalnu trgovinu sa svetom. Oni doprinose harmonizaciji, transparentnosti, stabilnosti i predvidljivosti uslova za poslovanje u regionu, što je i preduslov veće zainteresovanosti investitora izvan regiona.